VTC Trincomalee


Begin datum: 01-03-2014

Eind datum:

Locatie: Trincomalee, Eastern Province, Sri Lanka

Sponsoren:


Omschrijving:

  • Startdatum – Januari 2016
  • Einddatum – December 2018
  • Locatie – Trincomalee
  • Contact in Sri Lanka – EHED Caritas Trincomalee– Father G. Nithidasan, Director EHED Caritas- Mr. P. Marianayagam, Project Manager

 

De doelgroep van dit project bestaat uit jongeren uit de armste gezinnen in de regio Trincomalee. Zij hebben het voortgezet onderwijs afgerond, maar zien vanwege geldgebrek geen kans om een beroepsopleiding te volgen, blijven daardoor werkloos of worden dagloners in de landbouw of visserij.

EHED Caritas heeft in samenwerking met overheidsorganen het plan opgezet om in een periode van zes maanden deze kansarme jongeren op te leiden tot gediplomeerde vaklieden. Meisjes krijgen een opleiding tot naaister met een aanvullende opleiding Engels en het gebruik van de computer t.b.v. administratieve functies. Jongens worden opgeleid tot timmerman, metselaar plus andere bijkomende bouwwerkzaamheden.

EHED beschikt in Trincomalee over een geschikte ruimte voor genoemde opleidingen en met de lokale Education Officers zijn afspraken gemaakt over formele certificering. Dit certificaat is nodig om bij werkgevers aangesteld te worden. Helaas beschikt EHED niet over de middelen om een groep daadwerkelijk op te leiden, zoals salaris van de docent, benodigde materialen en vervoerskosten van de studenten.

De kosten voor één groep van 12 studenten bedragen €1.250 op basis van de huidige (gunstige) wisselkoers.

N.B. Bij voldoende financiële middelen hopen wij ook een Vocational Taining Centre te realiseren in de regio Muthur.

Aanvraag van maart 2014