Montessori Preschool in Nittambuwa


Begin datum:

Eind datum:

Locatie: Nittambuwa, Western Province, Sri Lanka

Sponsoren:


Omschrijving

  • Startdatum – december 2001
  • Einddatum – mei 2002
  • Locatie – Nittambuwa
  • Contact in Sri Lanka – Mr. Dudley Jayasekera

 

Het project betrof het bouwen van een tweede verdieping en toiletgebouwen voor een Montessori preschool in Nittambuwa. De school stond onder leiding van Rev. Father Ranjith Madurawala, de priester die ook verantwoordelijk is voor een aantal parochies die vallen onder de St. Antony’s Church in Nittambuwa. Een zeer gedreven man die het project tot in de puntjes heeft uitgewerkt.

De heer Dudley Jayasekera was voor dit project onze contactpersoon die overleg had met Father Ranjith, ouders, aannemer, en docenten van de school.

De school heeft ruim 300 kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. Het bouwen van de tweede verdieping en de twee toiletgebouwen heeft vanuit Nederland € 15.938 gekost.

Het project is gefinancierd door de Gereformeerde kerkgemeenschap in Rijsoord die in september 2001 een bazaar hebben gehouden. Daarnaast is een subsidie verkregen binnen de KPA-regeling (kleine plaatselijke activiteiten) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Father Ranjith zou voor de voortgangcontinuering van het project graag zien dat de docenten van de school contact hebben met docenten in Nederland. Een uitwisseling van ervaringen met en over de kinderen.

De officiële opening van de preschool was een feestelijke dag. Na een kort welkom en zegening in de St. Anthony’s church werden ons de bloemenkransen en beetle bladeren als dank aangeboden. Onder muzikale begeleiding van ongeveer 50 kinderen liepen we naar het schoolgebouw. Daar aangekomen mochten wij de officiële opening verrichten: onthulling van een wandplaat en het doorknippen van een lint. Onder begeleiding van Fr. Ranjith en Dudley Jayasekera hebben we het schoolgebouw en de beide toiletgebouwen uitgebreid bekeken.

Nadat de nieuwe school was gezegend door Rev. Father Elmo Dias, en de verschillende toespraken waren afgerond, waren de kleuters aan bod. In vijf groepen werden diverse Sri Lankaanse dansjes en voordrachten getoond. Als tegenprestatie hebben we de kleuterleidsters voor alle kinderen een kleurboek met een setje kleurpotloden kunnen aanbieden.

Ter afsluiting werden we getrakteerd op een heerlijk Sri Lankaanse lunch welke volledig door de ouders was voorbereid.

Eindrapportage