Reparatie 4 preschools


Begin datum:

Eind datum:

Locatie: Trincomalee, Eastern Province, Sri Lanka

Sponsoren:


Omschrijving

  • Startdatum – september 2009
  • Einddatum – eind 2010
  • Locatie – regio Trincomalee (Pattalipuram, Thangapuram, Ralkuli en Periyakulam/Palathadichchenai)
  • Contact in Sri Lanka – EHED Trincomalee – Father Dias

 

In september 2009 heeft ACNS Projecthulp positief gereageerd op een aanvraag van Father Dias voor onder meer de reparatie van vier preschools in de regio Trincomalee, te weten in Pattalipuram, Thangapuram, Ralkuli en Periyakulam. De kosten van reparatie werden geraamd op LKR 1.057.750; Tegen de toenmalige koers van de Sri Lankaanse rupee (LKR 150) konden de reparaties voor € 7.051 gerealiseerd worden.

Naderhand bleek dat de reparatie van de preschool in Periyakulam grote vertraging zou oplopen door problemen met de grondeigenaar, waarna in goed overleg werd besloten voorrang te geven aan de reparatie van een preschool in Palathadichchenai.

Gelukkig waren twee sponsors bereid om deze reparaties te financieren, namelijk de Onderwegkerk te Apeldoorn voor de preschools in Pattalipuram, Thangapuram en Ralkuli en de John Heddes Foundation voor het schooltje in Palathadichchenai.

Op 6 juli 2010 stuurde Father Dias de eindrapportage van drie gereedgekomen schooltjes, namelijk in Pattalipuram, Thangapuram en Ralkuli, dus de door de Onderwegkerk gesponsorde schooltjes. Aan de reparatie van het schooltje in Palathadichchenai wordt nog gewerkt.

Op 18 november 2010 meldde Father Dias dat de reparatiewerkzaamheden voltooid waren met uitzondering van het schilderwerk, dat binnen een week zou zijn afgerond.

Eindrapportage (van drie schooltjes) 6 juli 2010
Voortgangsrapportage vierde schooltje 16 september 2010
Voortgangsrapportage vierde schooltje 18 november 2010