Thethatheevu


Begin datum:

Eind datum:

Locatie: EHED Batticaloa

Sponsoren:


Omschrijving

  • Startdatum – februari 2005
  • Einddatum – juni 2009
  • Locatie – Thethatheevu
  • Contact in Sri Lanka – EHED Batticaloa – Father S. Sylvester

 

Een logisch gevolg van het beleid van EHED om kinderen zoveel mogelijk regionaal te plaatsen, is dat er nieuwe kindertehuizen gebouwd moeten worden op die plaatsen waar de behoefte aanwezig is. EHED Batticaloa heeft daarom in overleg met de Bisschop Kingsley besloten om drie kindertehuizen in de regio Batticaloa – Ampara te bouwen. Eén daarvan is gepland in het dorpje Thethatheevu, een klein dorpje 25 km ten zuiden van Batticaloa.

De kosten van het project voor aankoop van de grond en de bouw en inrichting van het tehuis bedroegen aanvankelijk €55.000, te financieren door de Atletiekvereniging Rijssen in het samenwerkingsverband Twente voor Azië. Dit is een stichting die één dag na de tsunamiramp is opgericht om de lokale initiatieven in Twente te bundelen. Daarmee hoopte men beter in staat te zijn structurele hulp te bieden aan de wederopbouw als gevolg van de tsunami.

Eén van de sponsors binnen Twente voor Azië is de Atletiekvereniging Rijssen. Zij hebben besloten om de opbrengst van hun actiedag te bestemmen voor de bouw van het tehuis in Thethatheevu.

In 2006 werd de eigendomsoverdracht van de grond gerealiseerd. Helaas kon men daarna niet beginnen met de bouw van het tehuis, omdat de burgeroorlog weer was opgelaaid. Pas in de tweede helft van 2007 kon de draad weer opgepakt worden.

In september van dat jaar kwam Father Sylvester met een herzien plan en een sterk verhoogde begroting, die op basis van de toenmalige wisselkoers van de Sri Lankaanse rupee uitkwam op ruim €78.000.

Dank zij aanvullende sponsors als de Kerkgemeente Rijsoord, Actemium uit Veghel en de stichting Need4Care en een klein aandeel uit eigen middelen kwam de financiering rond en kon begin 2008 met de bouw worden begonnen.

Thethatheevu_invitation_opening

Voortgangsrapportage 4 augustus 2008
Voortgangsrapportage 23 december 2008
Voortgangsrapportage 25 maart 2009
Voortgangsrapportage 5 mei 2009
Openingsceremonie 14 juni 2009