facebook twitter
Preschools in Batticaloa

Reisverslag Preschools in Batticaloa

En vandaag starten we na ontbijt om 08.30 op het kantoor van Father Dias en Father Cryton. Daar hadden we een goed gesprek en zelfs nog even een ontmoeting met de bischop Rev. Dr. Ponniah Josepf.
En toen op pad naar de preschool St. Xavier. Niet door ACNS gesponsord maar wel een mooi voorbeeld. Een prachtig beschilderde preschool waarbij de beschildering ook educatief is. We werden volgehangen met bloemenkransen door de kinderen en natuurlijk traden ze voor ons op.
Vanaf 2011 werken ze met microkrediet voor de ouders. Een aantal moeders waren aanwezig en vertelde zelf hun ervaring met de lening. Dit zijn positieve berichten. Na het uitdelen van onze kado’s gingen wij weer verder.
De volgende preschool was Pethalai. Deze school is gesponsord door de A. Bekemaschool. Hier waren erg veel kinderen in een nu te kleine school welke helaas wat minder onderhouden was.
De intentie om hier aan te werken was er wel, de school commissie was bezig met een aanvraag bij de gemeente voor geld.
De kinderen deden een prachtig optreden en waren blij verrast met het kado wat we gaven.
Op weer naar de volgende; St. Anthonis preschool. Met de vele bloemenkransen kregen we nu zelfs een boeketje bloemen en werden we ingehaald door de kinderen die voorop liepen en muziek maakte. Na de optredens van de kinderen, heerlijke dans en muziek, vertelde verschillende moeders over het microkrediet.
De successtory van een gezin wat net 3 maanden hiermee begonnen was konden we na het schoolbezoek thuis bekijken.
We gingen met hun mee naar huis waar de man extra inkomsten verkreeg uit het maken van fotolijsten. Dit voor de studie van zijn 2 kinderen. De aanschaf van een lamineermachine en lijstmateriaal heeft hij gedaan met het krediet. Deze werkzaamheden deed hij s’avonds naast zijn baan overdag.
En toen was het toch al zeker weer tijd voor een late lunch en even een uurtje relax.
Eind van de middag gingen we op pad naar het ziekenhuis voor een kort bezoek. Wij kunnen heel blij zijn in Nederland met onze ziekenhuizen en apparatuur want dit is nog wel een ander verhaal. Röntgen apparatuur welke met de hand bediend moet worden is voor ons toch een tijd terug.
Als afsluiting van vandaag bezochten we het St. Josef girl`s Home (Thannamunai). Een kindertehuis met 24 meisjes. Een heel groot gebouw wat redelijk nieuw is en eigenlijk te groot. Hier gaan de meisjes om 04.00 uur al studeren wat voornamelijk de hele dag door is tot 22.00 uur s’avonds. ( natuurlijk wel eten) En dat 5 dagen in de week. Onvoorstelbaar veel en maar de vraag of dit nu het juiste is.
Rond 19.30 waren we terug in ons hotel voor het avondeten en konden we met zijn drieën nog even lekker na kletsen.
Alle sponsors van de kinderkado’s ontzettend bedankt. de eerste pakketjes zijn vergeven en daar waren de kinderen heel dankbaar voor.
Zover weer vanuit een zonnig meer als 30 graden Batticaloa, en iedereen in Nederland sterkte met de kou.

Bron

9 - Reisverslag 2013 3e dag 10 - Reisverslag 2013 3e dag 11 - Reisverslag 2013 3e dag 12 - Reisverslag 2013 3e dag 13 - Reisverslag 2013 3e dag

feb 24, 2016 | Gepost door: in Reisverslag 2013