facebook twitter
Donderdag 26 en vrijdag 27 november

Reisverslag Donderdag 26 en vrijdag 27 november

Koffers ingepakt en nog een druk programma in het noorden voordat wij naar het oosten vertrokken.

De eerste stop was bij een school voor gehandicapten kinderen. De leeftijd is hier van 8 tot 15 jaar. Ook voor deze kinderen is er behoeft voor een veilige leer omgeving. Hier was de school te klein voor het aantal kinderen. Zij vallen ook in de doelgroep van ACNS.

Daarna een uurtje door rijden verder het noorden in (Jaffna). In dit gebied zijn er nog erg veel restanten van de oorlog te zien. Hier hebben we drie Preschools bekeken die behoefte hebben aan een nieuw schoolgebouw. Het eerste schooltje lag in een bouwput. Er wordt een nieuwe grote kerk gebouwd en nu graag ook een nieuw schooltje. Bij de tweede locatie hadden de ouders al hard gewerkt aan een nieuw toilet en speelterrein nu alleen de school nog! De derde locatie was zeer bijzonder, dit was een oud klooster uit de Portugese tijd. Sinds 1996 is de school hierin gevestigd. Het zijn donkere maar koele ruimtes waar de kleuters verblijven. Hier is voornamelijk vocht een probleem.

Na een lunch bij de priester kon onze reis vervolgd worden. In Vavuniya zijn we door Hudec caritas overgedragen aan EHED caritas, dat betekend aan de slag in Trincomalee. ’s Avonds aangekomen in ons hotel aan het strand!

Inmiddels is het alweer vrijdag en hebben wij een ‘kantoor’dag. De overheid heeft onverwachts besloten dat er geen bijeenkomsten georganiseerd mogen worden op Heroesday. Heroesday is een dag ter herinnering aan de Tamil slachtoffers. Dus helaas is het vandaag niet mogelijk om de schooltjes te bezoeken. Maar we hebben een productieve dag in ons ‘hutje’.

Groetjes,

Jessica & Martha
Rick & Gerard

Bron

20 - Reisverslag 2015 Aankomst en 5e dag 21 - Reisverslag 2015 Aankomst en 5e dag 22 - Reisverslag 2015 Aankomst en 5e dag 23 - Reisverslag 2015 Aankomst en 5e dag 24 - Reisverslag 2015 Aankomst en 5e dag 25 - Reisverslag 2015 Aankomst en 5e dag 26 - Reisverslag 2015 Aankomst en 5e dag 27 - Reisverslag 2015 Aankomst en 5e dag

feb 24, 2016 | Gepost door: in Reisverslag 2015