facebook twitter

Reisverslag Eerste (werk)dag ACNS

Vanochtend naar Vanni geweest en de locatie bekeken voor het St. Mary’s study Center. Op de locatie staan nog restanten van een gebouw dat door de oorlog is verwoest, dit gaat gebruikt worden voor de bouw van het study centre. De lokale bewoners waren nog niet op de hoogte van het goede nieuws, namelijk dat het project is goed gekeurd en dat ACNS de sponsering rond heeft. Dit goede nieuws hebben we vandaag bekend gemaakt en de cheque uitgereikt aan de leraressen. De leraressen konden we niet blijer maken!
Nadat de regen even gestopt was hebben we een klein rondje door het dorpje gelopen, waar ze druk bezig zijn het opnieuw opbouwen van hun gemeenschap. Het dorp is op het moment hard bezig met de bouw van een nieuwe kerk.
Op het middag programma stonden 3 schooltjes op de planning. Het eerste schooltje was het St. Anthony’s Preschool waar we feestelijk werden ontvangen en waar de kleuters voor ons zongen en dansjes deden. De staat van de school is een top status en erg mooi geschilderd.
Bij het St. Roche’s Preschool hebben we de aanvraag vanuit het dorp besproken, een nieuwe grote Preschool. Op dit moment krijgen de kleuters les in een bijgebouw van de kerk, die in slechte staat is. Als de kerk activiteiten heeft kunnen de kinderen geen gebruik maken van het gebouw. Hierdoor krijgen de kindjes soms les buiten onder de boom. Dat is alleen in deze tijd van het jaar niet mogelijk door de moesson (regenseizoen). Het werd dan al gauw duidelijk dat hier een Preschool noodzakelijk is.
Laatste stop St. Joseph’s Preschool, geopend in 2011 en gefinancierd door Kinder Service Hotels (KSH). KSH heeft 4 jaar geleden een groot charity event georganiseerd waarmee de realisatie van twee Preschool mogelijk waren. Hier hadden we een gesprek met de leraressen en de ouders die gebruiken maken van het micro krediet. Ze werden uitgebreid uitgehoord over het gebruik van de micro kredieten door Gerard. Met behulp van de micro kredieten worden de leraressen betaald en kan onderhoud gepleegd worden aan het gebouw. Op de planning van de St. Jospeh’s Preschool staat het opnieuw verven.
Nu wordt de dag afgesloten met een wijntje uit Düsseldorf en een Sri Lankaanse bitterbal.
Hartelijk dank voor de reacties die we binnenkrijgen. Dit is echt heel leuk. We hebben een erg druk programma dus reageren op de reacties zal niet altijd lukken!

Groetjes,

Jessica

Bron

feb 24, 2016 | Gepost door: in Reisverslag 2015