facebook twitter
Heavy Shower 29 november

Reisverslag Heavy Shower 29 november

De hele dag lang heel veel regenbuien, zoals ze hier zeggen Heavy shower.
Vandaag twee schooltjes bezocht waar ouders gebruik maken van het microkrediet, een lening waarmee ze een eigen inkomen generen. We hebben bij verschillende ouders thuis gekeken hoe ze dit inkomen generen. Het was erg leuk om te zien hoe één van de moeders de school uniformen maakt met haar nieuwe naaimachine. Een van de vaders heeft van het microkrediet voor zijn pottenbakkerij een elektrische draaitafel gekocht. Dit verkocht erg goed en wordt zelfs geëxporteerd naar het buitenland. Een andere ouder heeft de voorraad van haar winkeltje ermee ingekocht. Bij het volgende dorp zijn we bij een moeder thuis gaan kijken, zij deed aan tuinieren. En hoe!! Wat was dat een gigantische tuin met, pepers, aubergine, bonen en pinda’s. Er wordt op deze manier kleinschalige, directe en duurzame hulp geboden!
Na een stukje rijden, nog een kort bezoekje aan een nieuw project, opleidingscentrum voor naailessen. Hier kan een groep jonge meiden aan de slag met de lessen. Dit gaat ook op basis van een microkrediet waar de meiden uiteindelijk hun opleiding zelf mee financieren.
Glennie Home was de volgende stop, net zoals gister een tehuis voor meiden. Weer een uitgebreide late lunch (16:00). Vervolgens optreden van de meisjes, dansen, zingen en toneelstukjes. Daarna door naar de Boys Home, een tehuis voor jongens. Hier geen dansjes! De jongens zongen wel een welkomstlied en de kleintjes voerde daarna een toneelstukje. De jongens gaven ons een rondleiding en hebben Gerard geholpen met het planten van bomen in de tuin!
Nu tijd voor het diner.. inmiddels alweer 23:00 hier!
Morgenochtend nog druk programma hier in Trinco en daarna door naar Batticaloa!

Bron

39 - Reisverslag 2015 Aankomst en 6e dag 40 - Reisverslag 2015 Aankomst en 6e dag 41 - Reisverslag 2015 Aankomst en 6e dag 47 - Reisverslag 2015 Aankomst en 5e dag

feb 24, 2016 | Gepost door: in Reisverslag 2015