facebook twitter
Laatste dag Trincomalee

Reisverslag Laatste dag Trincomalee

En weer op tijd uit de veren, maar nog even een paar baantjes zwemmen kon wel. Heerlijk leeg zwembad om 07.00 uur en natuurlijk al warm weer, maar wel bewolkt en al snel regen. Later in de ochtend kwam gelukkig de brandende zon weer tevoorschijn.
Het programma van vandaag begon met het bezoeken van een pre-school Little Star in Akathiya, welke door ACNS is gerepareerd. Een Moslim schooltje met 45 kinderen wat aan de binnenkant ook hier mooi beschilderd was. Dit keer toch wel een origineel optreden van de kinderen en ook een toepasselijk kado kregen wij, een paraplu bedrukt met de naam van de school. Maar gelukkig was de regen gestopt.
En weer door naar het volgende bezoek De Mello Home. Een kindertehuis voor meisjes. Hier een hartelijk welkom door de zusters en de kinderen. We kregen weer een uitgebreide show met zang en dans. Daarna lekker met de meiden op de grond en kletsen over hoe het met hun gaat. Wat vinden ze leuk, wat willen ze later worden etc. Gerard kreeg het voor elkaar; cricket vonden ze een leuk spel en dat gingen we even doen.
En wie won er jawel Gerard. Op naar de lunch die ze met elkaar gemaakt hebben.
Ondertussen zijn de meiden niet meer van je af te slaan en willen ze wel in je kruipen, maar helaas wij moeten weer verder.
Nog een bespreking voor de puntjes op de i in het EHED kantoor en hun verzoeken bespreken.
Nu heel snel naar het hotel voor douche en omkleden voor de grote opening van The Boy`s Home in Sampalthivu.
De gemeenschap in het dorp, EHED, Fathers en zusters ervaren deze opening van het jongenstehuis als een groots en officieel gebeuren waarbij ook Bisschop Dr. Joseph Kingsley Swampillai aanwezig was.
Eerst een kerkdienst en daarna de opening van het tehuis. Het was nog niet geheel af maar de begane grond was al aardig klaar en dat zag er goed uit. De tweede verdieping moest nog wel even veel aan gebeuren maar pas op 1 januari zouden de jongens daar gaan wonen. De bisschop heeft het gebouw gezegend na uiteraard het doorknippen van het lint.
Eerst had voor de deur in de tuin een pot met melk op een vuurtje gestaan. Toen deze kookte maar net niet eroverheen werd de pot eraf genomen. Later kregen we dit te drinken. Ook een gebruik voor geluk van het gebouw.
In een ander gebouw was de rest van het programma. Hier had de gemeenschap veel voor mee georganiseerd en dat voelde als een fijn welkom voor de jongens. Mooie optredens en natuurlijk veel speeches.
Na het spektakel een afsluitend woord van Mr. Francis die de woorden gebruikte van een moeder eerder deze week: Niet alleen zij maar ook de kinderen zullen ons later herinneren…, mooi he!
Als afsluiting nog een diner en dit keer eens op tijd in ons hotel om nog een biertje te nemen.

Bron

24 - Reisverslag 2013 5e dag 19 - Reisverslag 2013 5e dag 20 - Reisverslag 2013 5e dag 21 - Reisverslag 2013 5e dag 22 - Reisverslag 2013 5e dag 23 - Reisverslag 2013 5e dag

feb 24, 2016 | Gepost door: in Reisverslag 2013