facebook twitter

Reisverslag Opening 2 pres-chools in Trincomalee

Een nieuwe locatie voor een paar dagen, Trincomalee. Dit keer voor ons een luxe kamer in een prima hotel. Even een klein beetje verwennen van onszelf.
Maar natuurlijk wel gewoon om 8.45 uur op pad.
Als eerste op het programma de opening van de pre-school Thiriyai. Dit was een grootse ceremonie met veel ouders en belanghebbende en belangstellende erbij. Het omhangen van de kransen ( hoeveel kun je er om je nek hebben, nou veel) aansteken van lontjes ( hindoe gebruik, sorry weet even de naam niet) en in optocht met dans en muziek naar de school.
Hier veel sprekers met dankwoorden, geweldige optredens van de kinderen en dit alles strak georganiseerd. En het mooiste wat weer een brok in de keel momentje was; wij mochten het geld van het microkrediet uitreiken aan 18 ouders. Zij kunnen aan de slag voor een betere toekomst.
Na deze geweldige happening een kort bezoek aan een pre-school die een tentoonstelling had. Je kon de werkjes van de kinderen bekijken en op welke manier zij daar les gaven. Met de werkjes deden zij educatieve spelletjes. De kinderen zelf deden dit ook enthousiast voor.
En zo al weer 13.00 uur, tijd voor lunch en korte gesprekjes met de EHED staf.
Om 15.00 uur stonden we weer voor een grote menigte van kinderen, ouders, kleuterleidsters etc.
Dit keer de opening van de pre-school Thampalagamam.
Deze staat op het terrein waar ook de lagere school is.
Wederom een grootse opening en welkom met kransen, optocht en muziek. De ceremonie vond plaats in een van de klaslokalen van de lagere school want de pre-school was behalve te klein voor zoveel mensen, nog net niet helemaal klaar. Het dak moest voor een deel nog met pannen belegd worden.
Ook hier veel sprekers met dank, dank, dank. Kinderen die optraden hierbij ook enkele oudere kinderen van de school als alleen de 3 tot 5 jarige. Uiteraard ook de speech van Gerard met vooral natuurlijk ook de dank van de inzet van EHED, kleuterleidsters en ouders. Zonder hun gaat het niet werken.
Voor de tweede keer mochten we 18 ouders blij maken ( zowel mannen als vrouwen) met het uitreiken van het microkrediet. Echt geweldige momenten wat moeilijk te omschrijven is.
Na dit alles liepen we naar de pre-school zelf en jawel het gehele dak zat erop ( ze waren druk aan het werk geweest tijdens de ceremonie) en konden we ook deze school openen.’

Bron

feb 24, 2016 | Gepost door: in Reisverslag 2013